Facebook
WhatsApp

Përdorimi i tepërt i rrjeteve sociale dhe ndikimi në shëndetin mendor

A e filloni ditën duke kontrolluar llogaritë tuaja në rrjetet sociale? Dhe e mbyllni ditën në të njëjtën mënyrë?

Ju e merrni telefonin në dorën tuaj për një kontroll të shpejtë por kur e kuptoni keni më shumë se një orë që po bën “scroll”?

Mirëpo ajo që duhet të dini është se mediat sociale mund të ndikojnë negativisht në mirëqenien mendore duke:

• Duke ju bërë të ndiheni keq për veten tuaj:

Mediat sociale ofrojnë shumë mundësi për të krahasuar veten me të tjerët. Lëvizja mund t’ju bëjë të keni zili për jetën e dikujt nga rrethi juaj shoqëror, duke përfshirë:

* Pushime “të zbukuruara”.
* Shtëpi të pastra dhe komode.
* Familje të lidhura ngushtë, të qeshur, të veshur mirë.
* Trupa të cilët në dukje duken pa të meta.

Na ndiqni në rrjetet Sociale
Më të Lexuarat

ZoneVIP.al