Facebook
WhatsApp

Si mund të ndihmojë lëkurën aplikimi i mjaltit në fytyrën tuaj?

Mjalti i papërpunuar mund të ketë përfitime kur aplikohet në lëkurë, duke përfshirë reduktimin e baktereve, eksfolimin dhe përshpejtimin e procesit të shërimit, ndër të tjera.

Mjalti është substanca e ëmbël dhe ngjitëse që bletët prodhojnë dhe ruajnë në koshere.

Në formën e tij natyrale, mjalti prodhohet nga aktiviteti i enzimës, lënda bimore dhe bakteret e gjalla që bashkohen për të krijuar një përbërës të fuqishëm me qindra përdorime praktike.

Procesi unik që krijon mjaltin e bën atë veçanërisht të vlefshëm për përdorime kozmetike, të tilla si pastrimi i akneve, shërimi i plagëve dhe zbardhja e tonit të lëkurës.

Mjalti i papërpunuar, i papasterizuar ka potencialin më të madh për aplikim topik në lëkurë.

Vazhdoni të lexoni për të zbuluar se si mjalti mund të aplikohet në fytyrën tuaj dhe të ndihmojë lëkurën tuaj.

Përfitimet e përdorimit të mjaltit për fytyrën

Mjalti i papërpunuar është i mbushur me përbërës të dobishëm për lëkurën tuaj, veçanërisht nëse keni puçrra fytyre ose sëmundje autoimune të lëkurës si ekzema ose psoriasis. Edhe rritja e tepërt e Candidas mund të kontrollohet duke aplikuar mjaltë në lëkurën tuaj.

Ky lloj mjalti ndihmon në balancimin e baktereve në lëkurën tuaj, gjë që e bën atë një produkt të shkëlqyeshëm për t’u përdorur për aknet.

Mjalti Manuka është studiuar si një produkt kundër akneve dhe është gjetur të jetë dukshëm më efektiv se produktet e tjera të njohura – i njëjti përshpejton proceset e shërimit të qelizave të lëkurës suaj.

Nëse keni njolla ose një shpërthim ekzemë, mjalti i papasterizuar mund të përshpejtojë shërimin dhe të zvogëlojë inflamacionin. Ai është aq efektiv në shërimin e shpejtë të plagëve sa që tani përdoret nga mjekët në mjediset klinike.

Na ndiqni në rrjetet Sociale
Më të Lexuarat

ZoneVIP.al